Hi, Ik ben Sifra

Van controlfreak naar speelse Sief

Personal coach, happy veggie, coffeelover, zakelijke hippie, knallende kickbokser, creatieve duizendpoot, gevoelige vrouw. Zoals mijn moeder altijd zei: een echte vuurvrouw, warm en pittig

Mijn naam is Thalitha Sifra. Iedereen noemt mij Sifra want dit is mijn roepnaam, al heet ik volgens mijn paspoort Thalitha. Ik ben 30 jaar en woon op dit moment op een van de mooiste plekjes in Arnhem centrum. Twee jaar geleden stond elk levensgebied van mij op losse schroeven en starten ik een nieuwe fase in Arnhem. Dit was ook het moment dat ik voor het eerst bewust ging manifesteren en ik kreeg dit geweldig appartement, met tuin, midden in de stad.

Over mij

Ik doe graag aan beweging, zoals kickboksen, maak muziek, hou van koken en eet voornamelijk vegan /veggie. Mijn grootste doel in het leven is van zoveel mogelijk momenten te genieten en met bewuste aandacht er te zijn. Ik noem mezelf ook wel eens een zakelijke hippie 😉 Ik creëer graag een veilige en stabiele basis voor mezelf zodat ik in alle vrijheid alles kan ontdekken in het leven waar ik behoefte aan heb.

Een woord wat mij het beste zou omschrijven is speelse ontdekker. Je herkent mij verder aan mijn enthousiasme, kwetsbaarheid, daadkracht, speelsheid, gedrevenheid en bevlogenheid.

Missie

Mijn huidige missie is vrouwelijke ondernemers te laten verbinden met zichzelf, zodat zij vanuit alignment met plezier en vrijheid kunnen leven en ondernemen. Hiervoor zet ik mijn kennis rondom persoonlijke ontwikkeling, mindset & innerlijke werk in combinatie met mijn ervaring op het gebied van ondernemen & productontwikkeling.

Mijn ontwikkeling

In 2011 starten ik mijn HBO opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming. Een studie gericht op de drie pijlers: mensen, creativiteit en organiseren. Precies de ingrediënten die ik graag in mijn werk terug zag. Welk pad ik hierna zou gaan bewandelen had ik zelf niet kunnen voorspellen.

Na 4 jaar studeren starten ik als leidinggevende bij een ambachtscentrum voor o.a. mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De plek waar ik leerde om mensen in hun kracht te zetten, plannen & organiseren, marketing en wat er bij komt kijken als je een zaak runt.

Mijn leergierigheid zorgde ervoor dat ik bleef studeren terwijl ik aan het werk was. Er is zoveel te leren in dit leven. Ik volgde de opleiding  IoPT ( Identiteitsgerichte psychotrauma theorie en therapie) en NLP practioner en master.

In de tijd dat ik in loondienst was raakte ik overspannen. Ik ging over mijn mentale en fysieke grenzen heen. Het was heel lastig om deze te erkennen en daarom stopte ik in loondienst en sloeg een ander pad in.  Door alle zaadjes die ik al gepland had, kwamen er freelance klussen binnen. Het was tijd om naar de KVK te gaan en mijn bedrijf te registreren. Sinds 2016 begeleid ik (jong) volwassen een passender leven te hebben. Te vinden wat echt bij ze past en balans te creëren. Het begeleidingswerk ging altijd hand in hand met opdrachten en projecten in de creatieve / horecasector. In 2018 kwam mijn eerste kookboek uit Bak to Basic. Aan de hand van dit boek gaf ik workshops, kookdemonstraties en verzorgde ik de meeste lekkere taart voor een koffiebar. Ik heb zelfs een blog die je kan volgen als je dat lekker lijkt, namelijk “Uniek eten blog“. Want mijn passie voor heerlijk eten zal altijd een constante in mijn leven zijn.

Balans vinden

De balans in mezelf was nog niet terug en nog steeds ging ik over mijn eigen grenzen heen. Het voordeel was dat ik me niet meer schuldig hoefde te voelen naar een werkgever, enkel naar mezelf. Mijn grootste valkuil was alsmaar dingen te doen die anderen van mij wilde, of waar ik van dacht dat ze dat wilde. Mijn lichaam gaf zo hard aan ‘ik kan niet meer’, wat zich uiten in rugpijn, door mijn benen zakken, kaakklemmen en veel hoofdpijn Een combinatie van FOMO, please gedrag, perfectionisme en het diepe gevoel van niet genoeg zien, zorgde er voor dat ik mezelf niet meer herkende.. Ik noem het tegenwoordig #hetspiegelmoment. Dit was het moment dat ik in de spiegel keek en dacht ‘wie is deze vrouw’. Het moment waarop ik merkte dat ik zo ver verwijderd was van wie ik ben en mag zijn.

Ik herinner mij nog een van de momenten op de opleiding NLP practioner dat het nummer, ‘tijd om te gaan leven’ van Stef Bos, aan stond. Dit was een van de kantelmomenten waarin ik er aan herinnerd werd dat ik niet wil overleven maar leven. Dat jaar nam ik de ruimte om aandacht te geven aan de emoties die onderdrukt waren, mijn grenzen te leren kennen en daar ook naar te handelen.  Mijn lichaam is nu een van mijn raadgevers en niet iets wat me tegenwerkt.

Waarschijnlijk kom jij het woord ook vaak tegen: intuïtie, luisteren naar je gevoel en je hart laten spreken. Iets wat ik dacht dat ik best heel goed deed. Achteraf gezien zat ik veel te vaak in actie modus, meer de mannelijke energie, en vergat ik mild te zijn naar mezelf, te mogen voelen. 

‘I receive, that there is nothing I need to prove, it is save to be me’

Receive ~ Fia 

Met deze prachtige woorden sluit ik graag mijn verhaal af voor nu.
Jij bent welkom precies zoals jij bent en mag shine.

Graag ontdek ik met jou wat dat is en vooral: hoe je hier kan komen!

Liefs Sifra

Wat anderen zeggen over het werken met Sifra