Opstellingen van het verlangen ( IOPT)

Don’t dim the light you are!

Verlangen, wensen en intenties hebben we allemaal!
Verlangen naar rust, verbinding, liefde, ruimte voor zelfliefde of verbinding met jouw lichaam, innerlijk lion, sensualiteit of eigen kracht.

Ik wil je uitnodigen om ruimte te gaan bieden aan deze verlangens en verantwoordelijkheid te nemen. In de workshop ‘Follow your Desire’ gaan we onder andere aan de slag met opstellingen van het verlangen, ook wel IOPT genoemd.

Wat is IoPT?

IoPT is een opstellingsmethode waarin we werken met opstellingen met het verlangen. IoPT is de afkorting van Identiteitsgerichte psychotraumatheorie en therapie naar Prof. Dr. Franz Ruppert.

In deze opstellingsmethode staat je identiteit -wie je bent- centraal. De startpunt van de opstelling begint met het formuleren van een verlangen:

WAT IS JE VERLANGEN?

Met andere woorden: wat is je intentie, wat wil je graag bewerkstelligen voor jezelf in de toekomst?

Vragen die kunnen helpen om je verlangen te formuleren:

  • Wat wil ik bereiken met deze opstelling?
  • Wat is mijn doel in het leven?
  • Hoe wil ik dat mijn leven wordt?
  • Wat is de volgende stap?

Een van de belangrijke vragen in ons leven is; Wie ben ik diep van binnen en hoe kan ik mijn eigen leven leiden. Dat ik in mijn kracht mag staan en keuzes maak die passend voelen.

 

Voor wie? Eigenlijk voor iedereen die dat wil

Wanneer je in je leven tegen klachten aanloopt en/of op verschillende gebieden van je leven problemen hebt en jezelf bent kwijt geraakt, kun je overwegen een resonantieproces aan te gaan.

Wat is de theorie erachter? 

Bij IOPT gaat het over een zelfontmoeting! Dat houdt in dat je letterlijk innerlijke delen van jezelf opstelt in de ruimte door middel van bodemankers (waarmee je zelf gaat resoneren) of andere personen in de groep (die met 1 van jouw innerlijke delen resoneren).
Resoneren wil eigenlijk zeggen dat je met deze delen via invoelen in contact treeft. Het blijkt namelijk wonderwel mogelijk om ons, zonder dat we met woorden onszelf hoeven uit te drukken, in contact kunnen komen met (delen van) onszelf, maar ook met die van een ander. Een ander kan ons aanvoelen door contact te maken met de delen die we hebben opgesteld. Het vraagt alleen de bereidheid om deze zelfontmoeting aan te gaan. Iedereen kan dat als hij of zij dat wil. En iedereen kan dus resonantiepersonen meenemen, of zelf in resonantie gaan met zijn innerlijke delen.

In de Identiteitsgerichte Psychotrauma Therapie (IOPT) staat gezonde autonomie centraal. Dat betekent:
~ Een eigen ik
~ Een eigen wil
~ Een vrijheid van handelen met realistische grenzen
~ Een verbondenheid met anderen

In de loop van ons leven, vanaf onze geboorte tot aan nu, maken we traumatische ervaringen mee die wie we zijn en onze vrijheid om te willen en te doen wat we willen, ofwel onze gezonde autonomie, aantasten. We breken dan als het ware in stukken.

Een deel van ons blijft ervaren wat er is, een ander deel probeert zich daartegen te weer te stellen, en een deel van ons blijft zich zo klein voelen als we waren toen we het trauma meemaakten. Ook al is het trauma voorbij, het werpt een schaduw over wie we zijn. We voelen dat, in de vorm van klachten en problemen in onze relatie, werk en sociale contacten, en wanneer we daar verandering in willen, moeten we een verlangen formuleren.

Jij krijgt de ruimte om innerlijke delen te ontmoeten. Te herkennen, erkennen en helen. Zodat de ruimte ontstaat voor een leven vanuit jouw diepste verlangen.

 

Voel jij een nieuwsgierigheid of een dikke JA dat jij erbij wil zijn.

In 2021 staan er verschillende datums waarop jij jezelf nog vollediger mag ontmoeten. Het opstellingen werk wordt in de workshop gecombineerd met meditatie, plantmedicijn ( zoals cacao ceremonie) en creativiteit.

Zondag 31 oktober 2021 van 13:30- 17:30 bij Home of Zen in Arnhem

Vrijdag 5 november 2021 van 13:30- 17:30 bij Home of Zen in Arnhem 

Aanmelden via de knop hierboven. Heb jij vragen of wil je overleggen of dit wel iets voor jou is. Mail dan naar info@unieklevencoaching.nl 

 

Liefs, Sifra

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat anderen zeggen over het werken met Sifra