Zelfvertrouwen

Op jezelf vertrouwen!

We hebben allemaal wel eens een onzeker moment. In dat moment lijkt het alsof het zelfvertrouwen afhankelijk is van hoeveel klanten jij binnen haalt, hoeveel geld jij verdient, hoe mooi je bent of dat jij ‘alles’ al voor elkaar hebt.

Jouw zelfvertrouwen is dan reactief en gekoppeld aan prestaties. Iets wat jij mogelijk geleerd hebt vanuit je thuis situatie of vanuit  de maatschappij.

Het gevoel van eigenwaarde en daardoor zelfvertrouwen ervaren zit in jou ( misschien soms erg verstopt). Het is een gevoel wat zich ergens in jou bevindt. Het kan voelen als warmte, licht of innerlijke kracht. Dit gevoel mag jij ruimte geven en kan jij oproepen.

Stel je eens een vuurtje voor. De basis van dit vuurtje is het gevoel van eigenwaarde, ‘jij bent het waard’. De reacties van andere zoals goedkeuring, resultaten of veel geld binnen harken kunnen er voor zorgen dat ‘het vuur’ van jouw zelfvertrouwen gaat groeien. Maar komt er een regenbui voorbij met negatieve reacties, geen klanten of verlies en is vervolgens jouw zelfvertrouwen weg, dan komt zelfvertrouwen van buitenaf.

Wees niet te streng voor jezelf als dit nog gebeurt, ik heb die momenten echt ook nog wel. Neem ownership over deze gevoelens en creëer ruimte om naar binnen te keren.

Op die onzekere momenten mag jij contact maken met dat gevoel  en vanuit daar leven, ondernemen en keuzes maken. Deze meditatie zal jou helpen om contact te maken en kan je zo vaak doen als je wil.

 

 Jezelf vertrouwen  is een pakket van een ‘hypnose’ + een e-book ter ondersteuning!

Wil jij alvast aan de slag? Dan kunnen deze vragen een mooie start zijn.

Wanneer voelde jij voor het laatste zelfvertrouwen?

Schrijf het moment op wanneer jij voor het laatste zelfvertrouwen ervaarde. Wat was je op dat moment aan het doen? 

Hoe voelde dit?

Welk gevoel of emoties ervaarde jij?

Waar kon je dit voelen in jouw lichaam?

Wat zou er allemaal mogelijk zijn?

Schrijf op wat je wel zou doen als jij dit zelfvertrouwen omarmt? Welke actie of activiteiten onderneem je dan? Wat is het effect op jouw omgeving?

 

Liefs, Sifra

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat anderen zeggen over het werken met Sifra