Wat zijn waarden?

‘Waarden zijn gevoelens die de interne motivatie zijn voor onze overtuigingen en handelen in het leven’

‘Wat zijn mijn waarden?’ is een vraag die je jezelf misschien nog nooit/weinig hebt gesteld. Toch heb je ze. Iedereen heeft eigen kernwaarden die gedrag sturen. Waarden geven richting aan alles wat je doet.

Waarden zorgen ervoor dat je boos wordt op iemand die je wat ziet stelen (jouw waarde: eerlijkheid). Hoe we invulling geven aan een waarden zoals ‘gelijkwaardigheid’ is voor iedereen net iets anders. Het verschilt ook in welke context je op dat moment bent. Gelijkwaardigheid op het werk kan zich uiten door: een collega zijn werk laten doen en het niet over te nemen’. In een relatie zou zich dit kunnen uiten door: je partner uit te laten praten, de ander de mogelijkheid bieden in zijn kracht te staan. 

Waarden ontstaan niet zomaar. Vanuit onze opvoeders (en de maatschappij) leren we een heleboel over waarden. Welke belangrijk zijn, hoe ze hierover denken, hoe je de waarden tot uiting brengt. Deze informatie en programmering nemen we in ons leven mee. Het wil niet zeggen dat jij wil leven naar de zelfde waarden als je opvoeders of dit op de zelfde manier wil vormgeven.  Stel jij vindt rijkdom, in de vorm van o.a. financiële zekerheid, belangrijk. Vanuit huis heb je geleerd dat mensen met veel geld egoïstisch zijn, dan kan dit best een innerlijk conflict geven. Het kan je tegen houden om te leven zoals voor jou fijn is. 

De afgelopen jaren heb ik ervaren hoe bevrijdend het kan zijn als je richting gaat geven aan jouw eigen leven. Te ontdekken welke waarden (op welk levensgebied) belangrijk zijn. De blokkades weg te halen om een bewust en bezield leven te beleven. Ik ontwikkelde daarom ook de workshop ‘De kracht van jouw waarden’. 

Workshop ‘de kracht van jouw waarden’

Nu voor maar €14,95!!
 
‘waarden zijn gevoelens die de interne motivatie zijn voor onze overtuigingen en handelen in het leven’
 
In deze workshop maak jij een stap voorwaarts in het kraken van de code van jouw identiteit waarde. Het doel is dat wanneer je gaat omarmen waar je echt voor staat, en je daarmee vertrouwd wordt in je uitlatingen, je vanzelf mensen gaat aantrekken voor wie je iets kunt betekenen. 
Natuurlijk is het een proces. Maar door in beweging te blijven en na te jagen wat je op je hart hebt, word jij die inspiratiefactor!
 
Wat er in de workshop aanbod komt
 
–       ‘Zelfregie’ over je leven en ontdekt  ‘dit is belangrijk voor mij’
–       Wat betekent een waarde voor jou?
–       Wat heb jij geleerd dat belangrijk is en welke invloed heeft dit in het hier en nu?
–       Wie zijn leven ben jij nu aan het leiden? Die van jezelf, je omgeving, de maatschappij of van een jongere versie van jezelf?
–       Jij gaat het niet bedenken maar ook ervaren
–       Jij creëert jouw fundament voor een bepaald levensgebied: relatie, vriendschap of werk
–       Interactieve workshop, samen verbinden en leren
 
Wanneer: Donderdag 10 juni 19:00- 20:30  en vrijdag 11 juni 19:00- 20:30
 
Waar: online via Zoom. Maximaal 10 personen per workshop
  
Schrijf je nu en stuur een mail naar info@unieklevencoaching.nl

Liefs Sifra

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat anderen zeggen over het werken met Sifra